Az adatbázisunkban jelenleg 1300 darab ingatlan található
Kérdése van?
Vissza az Ingatlaniroda - Otthon nyitóoldalára


belépés
Szeretne alkudni az árból? Alkudozzunk, de mégis hogyan és mennyit!?

Hatékonyan alkudni csak megfelelő ismérvek alapján lehet! De mégis, mik ezek az ismérvek?

 A következő írás RÖVIDEN összefoglalja mindazt a tudást, amely egy sikeres alkuhoz szükséges. Az alábbiakban röviden ismertetem Önnel az áralkuval kapcsolatos ismérveket.

A következő fázisról csak, akkor beszélhetünk, ha megtalálta hőn áhított  leendő otthonát. Megtalálta? Kész megtenni az ajánlatot?

Igen? Akkor alkudozunk!

alku ingatlan, alku, alkudni

Minden alkudozás megegyezéssel zárul, csak az a kérdés, hogy a megegyezés Önnek jó vagy sem.

Például azon az áron kap-e hitelt az ingatlanra vagy sem.

 

 

 

 

 

 

Az alkudozás egy a magyar ember által közkedvelt dolog! Ez lenne az általános nézet, de véleményem szerint nem a szó legszorosabb értelmében. Tehát ha most gombócot érez a gyomrában, akkor az egy teljesen helyén való érzés. Az emberek egy része nem szeret alkudozni!

Alkudozni Önnek sem a bevett hagyomány szerint értelmezett gátlástalan módon kell. Az alkudozás az Ön esetében azt jelenti, hogy a saját speciális helyzetéhez igazítani annak az ingatlannak az árát, amelyet meg akar vásárolni. A vásár kettőn áll: Ön megmondja mennyit tud adni az ingatlanért, az Eladó meg eldönti, Önnek adja vagy másnak.

Az alkudozás megkezdéséhez néhány dolgot azonban le kell tisztázni. Fontos, hogy ez a néhány dologgal illetve tényezővel tisztában legyen, mert e ismérvek nélkül az alku sikertelen lesz legalábbis nem a legjobban fog alakulni. Röviden vázolom, hogy mik ezek a tényezők, nézzük ezeket sorjában. Íme az első.

- A megfelelő ismérvek alapján Önnek tudnia kell, hogy meddig ér a takarója.

Nagyon fontos jól meghatározni azt a pontos összeget, amelyet fel tud ajánlani. Például, Önnek tudnia kell, milyen költségei vannak és azt is, hogy mennyi hitelt fog kapni a banktól az Önrésze mellé. Ennél Önnek még sokkal több tényezővel kell számolnia ahhoz, hogy a helyes ajánlatot tudja megtenni.

Képzelje el, milyen érzés lehet a cél előtt azzal tudatosulni, hogy a rossz tervezés miatt még a költözésre sem maradt pénze. A költségek helyes meghatározásáról külön tanulmányban ismertettem Önt. 

Ahhoz viszont, hogy az alkuba belekezdjen, kell tudni mást is, aminek tudása nem létfontosságú, de azért nem árt tudni (nem titok, csak ha kellemetlen a másik félnek).

- Ismerje meg a tulajdonost és az Ö elképzeléseit, mi az Ö célja!

Mi az Eladó(k) célja? Nem árt tudni, hogy az Eladónak mi a motivációja! Mik lehetnek ezek a motivációk? Például (a sok közül) kérdéses, hogy Ön-e az első érdeklődő, vagy már a sokadik? Ha a sokadik érdeklődő, akkor azok milyen sűrűn adják egymásnak? 

Ezeknél még lehet több is, amelyek motiválhatják az Eladót, ezekről bővebben a tudástárban olvashat.

- Vannak-e olyan speciális költségek, amelyek változtatják a kifizethető összeget?!

Az alku tételhez viszont nem csak az a fontos, hogy tudja milyen hosszú a takarója, és az, hogy ismeri-e az Eladót vagy sem. Be kell kalkulálni mást is.

Ezek után meg kell tennie az ajánlatot. Az ajánlatot több módon teheti meg, ennek van néhány helyes módja és egy helytelen. A helyes módjai nagyobb valószínűséggel vezethetik Önt sikerre. A helytelen? Egy mondattal lehet összegezni: a fentiek tudása kevés lesz, ha helytelenül teszi meg az alkut.

Hamarosan megismeri az aludozás aranyszabályát és még számos ismérvet is, amelyek mind-mind az Ön sikerét szolgálják.

Ugrás az oldal tetejére.

Sikeres otthonteremtést kívániok!

Üdvözlettel: Varga Ákos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ingatlanérték meghatározása és a jó értékbecslő ismertető jegyei Az ingatlanvásárlás összefoglalása 7 rövid lépésben  
 

Ön betekintést nyer minden az ingatlanértékét befolyásoló lényeges elvbe. Megismeri az értéke feletti ingatlan eladást, az értékmeghatározást, beárazást és szó lesz a jó értékbecslők ismertetőjegyeiről.

Ön máshol nem található minőségben, egy ingatlanos szakember által írt információs anyagot kap teljesen ingyen. E anyag új felismeréseket hozhat Önnek az ingatlan árával és értékével kapcsolatban.

De csak akkor, ha kattint! Kattintson és vegye el tőlünk!

 

A megbánás nélküli ingatlanvásárlás egy sor egymásra épülő lépés helyességétől függ. E lépések az Ön sikerét, de akár kudarcát is okozhatják.

Ön is betekintést nyerhet ebbe az egyébként 7 lépésbe és Ön is a sikeres ingatlanvásárlók egyike lehet. Ön máshol nem található minőségben, egy ingatlanos szakember által írt információs anyagot kap teljesen ingyen.

Ismerje meg a sikeres ingatlanvásárlást! Most hozzájuthat Ön is a siker kulcsához! Kattintson és vegye el tőlünk!