Az adatbázisunkban jelenleg 1300 darab ingatlan található
Kérdése van?
Vissza az Ingatlaniroda - Otthon nyitóoldalára


belépés
Szeretném megkötni a szerződést! Rendben, de csak óvatosan!

 

Jogi normák az ingatlanpiacon, avagy mire kell odafigyelni, hogy ne maradjanak Ön előtt szürke területek!

  E pont alatt, azokat az ismérveket mutattom be röviden, amelyeket Önnek fontos tudnia, ahhoz hogy az általános ingatlan vételi ügyekben helyesen járjon el és elkerülje a számára káros, másoknak hasznos lépést.

Mielőtt a mélyére lépünk az ingatlan megvásárlásának, fontos tudni néhány ismérvet a földhivatali szolgálatról és a tulajdonjog bejegyzésről, valamint be kell tekintenünk a tulajdoni lapba.

Az előbbit most nem írom le, mert a teljes tudástárban benne van. Tehát mielőtt bármilyen jogi procedúrába is kezdenénk, előtte tekintsünk bele a tulajdoni lapba.

Fontos:
Sokféle információt ki lehet e közokiratokból olvasni, viszont fontos, hogy ne bízzuk a véletlenre a sikert, fontos, hogy még az ügyvédi okirat készítése előtt tisztázzuk a tényeket.

A tényeket, amelyek akár gátolhatják is a vásárlás megtörténtét, ugyanis nem elég a szerződést megkötni, ha van egy akadály, ami miatt a földhivatali eljárás nem kezdődhet. Tehát tekintsünk bele a tulajdoni lapba.

Kétféle tulajdoni lapot tudunk kiváltani:

- "Hitelesített" tulajdoni lap (4000 Ft.)
- "Hitelesítés nélküli" tulajdoni lap. (2000 Ft.)

Az ingatlanvásárlás előtt mindig kérjünk ki friss tulajdoni lapot, de ilyenkor elég a "nem hitelesített" is. Ismétlem elég a nem hitelesített, mert az Ügyvéd a szerződésnél – ha egyáltalán kötnek szerződést – maximum néhánynaposat fog elfogadni, és többnyire csak hitelesített példányt, ami egyébként drágább is.

A "Nem hiteles" tulajdoni lap ugyanazt mutatja, mint a "hitelesített", de az állami hivatalokban nem használhatjuk fel.

Tehát, miután megtalálta a megfelelő ingatlant, a megfelelő környezetben, akkor menjen el a földhivatalba és kérjen egy nem hitelesített tulajdoni lap másolatot, vagy kérje meg a közvetítőt, hogy kérjen ki Önnek egyet.

Ellenőrizze az adatok alapján az ingatlan, jogi rendezettségét, és ha minden jó, tehát nincs akadálya, akkor jöhet a szerződés. A szerződés megkötése történhet az Ön ügyvédjénél, vagy a közvetítő iroda ügyvédjénél. Ne engedje, hogy az Eladó hozzon ügyvédet, csak rendkívüli esetben. Ha mégis ragaszkodik hozzá, akkor hívja el, de fizesse meg a díját, és a sajátját mindenképpen kérje fel.

ingatlan adásvételi szerződés

Remélem, minden teljesen rendben van az ingatlan körül és megköthető az adás-vételi szerződés.

Csak, ha mindent rendben talált!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem, minden teljesen rendben van az ingatlan körül és megköthető a szerződés.

Azt tanácsolom, - mert az esetek „nagyobb” részében ez a helyes szokás – kössön „tulajdonjog fenntartásos" adás-vételi szerződést, még akkor is, ha a teljes kifizetés összege kéz a kézből, tehát nem bankon keresztül történik.

A szerződés mindenképpen legyen "tulajdonjog fenntartásos", még akkor is, ha a teljes kifizetés egy hónapnál rövidebb idő alatt megtörténik. Miért?

A számtalan ok mellett például azért, mert a fenti szerződés típus mindkét félnek tartalmaz biztosítékot!

Azt tanácsolom, hogy a szerződéskötés során fizesse ki az ingatlan vételárának egy részét foglalóként és vételárelőlegként. Kösse ki a szerződésben, hogy x. dátumig fizeti a maradékot, amikor az ingatlan beköltözhető állapotban van, de legalábbis már egyes részei birtokba vehetők. Továbbá az Eladó mutassa be, a 0-s közműtartozásról szóló igazolást, vagy közösen járjanak el a közműszolgáltatónál.

A folytatásban még számos hasznos információról lesz szó, hogy Önnek sikeresebb legyen az ingatlanvásárlása.

Ugrás az oldal tetejére.

Sikeres otthonteremtést kívániok!

Üdvözlettel: Varga Ákos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ingatlanérték meghatározása és a jó értékbecslő ismertető jegyei Az ingatlanvásárlás összefoglalása 7 rövid lépésben  
 

Ön betekintést nyer minden az ingatlanértékét befolyásoló lényeges elvbe. Megismeri az értéke feletti ingatlan eladást, az értékmeghatározást, beárazást és szó lesz a jó értékbecslők ismertetőjegyeiről.

Ön máshol nem található minőségben, egy ingatlanos szakember által írt információs anyagot kap teljesen ingyen. E anyag új felismeréseket hozhat Önnek az ingatlan árával és értékével kapcsolatban.

De csak akkor, ha kattint! Kattintson és vegye el tőlünk!

 

A megbánás nélküli ingatlanvásárlás egy sor egymásra épülő lépés helyességétől függ. E lépések az Ön sikerét, de akár kudarcát is okozhatják.

Ön is betekintést nyerhet ebbe az egyébként 7 lépésbe és Ön is a sikeres ingatlanvásárlók egyike lehet. Ön máshol nem található minőségben, egy ingatlanos szakember által írt információs anyagot kap teljesen ingyen.

Ismerje meg a sikeres ingatlanvásárlást! Most hozzájuthat Ön is a siker kulcsához! Kattintson és vegye el tőlünk!