Az adatbázisunkban jelenleg 1300 darab ingatlan található
Kérdése van?
Vissza az Ingatlaniroda - Otthon nyitóoldalára


belépés
A tulajdoni lapról általánosan.

Ismertető az eladó ingatlanok tulajdoni lapjával kapcsolatosan.

Magyarországon a körzeti földhivataloknál tudjuk a tulajdoni lapokat kiváltani.

A régi módival ellentétben manapság már mindegy, hogy hol kérjük ugyanis az internet segítségével a földhivatalok kapcsolatban vannak egymással, így Budapesten lekérhető akér egy vidéki ingatlané is.

Azonban fontos, hogy a helyrajzi számot tudja, mikor igényli a szolgáltatást. Budapesten a Lurdy házban és Lehel téri piacon is talál ilyen internetes szolgáltatást.


Kétféle tulajdoni lapot tudunk kiváltani:

"Hitelesített" (4000 Ft., hologramos)
"Nem hitelesített" (2000 Ft., hologram nélküli)


A hitelesített tulajdoni lapot tudjuk a hivataloknál, a bankoknál és az ügyvédeknél használni. Ez mindenképpen nagyobb költséget jelent, de más választás szinte nincsen. A „nem hitelesített” annyiban különbözik a hitelesítettől, hogy nincsen rajta hologram és az adatokra rá van írva (fentről-lefelé – balról-jobbra), hogy "nem hitelesített tulajdoni lap".

A "Nem hitelesített" másolat ugyanazt mutatja, mint a "Hitelesített", de az állami hivatalokban nem használhatjuk fel.

Igen jól gondolja a valóságban csak egy féle adat létezik, amellyel rögzítik az ingatlanokat, így e tulajdoni lap másolatok ugyanazt mutatják.

Az ingatlanvásárlás előtt mindig kérjünk ki friss tulajdoni lapot, de ilyenkor elég a nem hitelesített, ugyanis az ügyvéd a szerződéskötésnél max. néhánynaposat fog elfogadni, és elképzelhetően csak hitelesítetett.

Fontos kérdés szokott lenni, hogy kinek kell az ingatlanvásárlásnál kikérni a másolatot. A válasz egyszerű, aki eladja az ingatlant, akinek bizonyítania szükséges a tulajdonjogát. Azonban a hitelfelvételnél, nem az Eladónak kell kikérni, hanem a Vevőnek.


A tulajdoni lap három részből áll, amelyet római számok jeleznek I-től III-ig, továbbá a fejlécből, amely a nyilvántartó földhivatal nevét, címét, továbbá dátumot jelzi. Továbbá az ingatlan besorolását és címét mutatja meg számunkra.

A tulajdoni lap I.-es szekció:
A római I-el jelzett rész mutatja az ingatlant és annak adatait.

A tulajdoni lap II.-es szekció:
A római II-es rész mutatja a tulajdonosok adatait, mint születési év, édesanya neve, és a bejegyzéskor bejelentett lakcím.

A tulajdoni lap III.-as szekció:
A legalsó az un. III-as rész a legfontosabb, ha itt bejegyzés van, akkor az többnyire egy teher, amely átmenetileg forgalomképtelenné teszi az ingatlant


Ugrás az oldal tetejére.

Sikeres otthonteremtést kívánok!

Üdvözlettel: Varga Ákos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ingatlanérték meghatározása és a jó értékbecslő ismertető jegyei Az ingatlanvásárlás összefoglalása 7 rövid lépésben  
 

Ön betekintést nyer minden az ingatlanértékét befolyásoló lényeges elvbe. Megismeri az értéke feletti ingatlan eladást, az értékmeghatározást, beárazást és szó lesz a jó értékbecslők ismertetőjegyeiről.

Ön máshol nem található minőségben, egy ingatlanos szakember által írt információs anyagot kap teljesen ingyen. E anyag új felismeréseket hozhat Önnek az ingatlan árával és értékével kapcsolatban.

De csak akkor, ha kattint! Kattintson és vegye el tőlünk!

 

A megbánás nélküli ingatlanvásárlás egy sor egymásra épülő lépés helyességétől függ. E lépések az Ön sikerét, de akár kudarcát is okozhatják.

Ön is betekintést nyerhet ebbe az egyébként 7 lépésbe és Ön is a sikeres ingatlanvásárlók egyike lehet. Ön máshol nem található minőségben, egy ingatlanos szakember által írt információs anyagot kap teljesen ingyen.

Ismerje meg a sikeres ingatlanvásárlást! Most hozzájuthat Ön is a siker kulcsához! Kattintson és vegye el tőlünk!